Het coronavirus houdt ons allemaal in zijn greep en heeft consequenties voor alle zorgorganisaties. De ontstane situatie vraagt op alle vlakken en projecten om andere prioriteiten en maatregelen. De continuïteit van zorg heeft alle prioriteit en daarvoor is de inzet van iedereen die werkt in Zorg en Welzijn hard nodig. Dit raakt ook IkweetRAAT.nl, een van de acties van actieprogramma Waard om voor te werken! en het RAAT van WGV Oost. 

Eerste ronde wordt verlengd
Gezien de maatregelen is besloten de uitvoeringsfase van de winnende ideeën van IkweetRAAT.nl vooralsnog te verlengen tot medio september 2020. Op deze manier kunnen de winnaars hun idee op een later moment uitwerken. Sommige innovatieve ideeën komen wellicht nu in een stroomversnelling en anderen worden uitgesteld.

Uiteraard kan de implementatie van de ideeën waar mogelijk doorgaan.Voor de uitvoering zijn aan de winnaars handvatten aangereikt, zoals de training Project Matig Creëren. Daarnaast is de verwachting dat binnen de eigen organisatie voldoende deskundigheid in huis is om de ideeën succesvol verder te brengen, nadat de situatie weer is genormaliseerd.

Podium voor ideeën tijdens evenement Onderwijs en Arbeidsmarkt
Zoals het er nu naar uitziet, krijgen de winnende ideeën een podium tijdens het evenement Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Provincie Gelderland op 17 september. We hopen dat het ‘normale’ leven dan weer op gang is gekomen. Meer informatie hierover volgt.