Samen in beeld

Idee van Nicky Gijsbers | RIBW

Mijn idee is om meerdere Vlogs te maken over mijn werk als Maatschappelijk werker/ psychiatrisch ambulant begeleider. Ik ben creatief met video en een Maatschappelijk werker met mijn hart.

Mijn naam is Nicky Gijsbers. Ik werk 17 jaar als maatschappelijk werker. Ik heb gewerkt als woonbegeleider, activiteitenbegeleider, ambulant begeleider en coördinator. Ik heb veel kennis en ervaring in de sector zorg en welzijn. Ik heb met verschillende doelgroepen gewerkt: mensen met verslaving, met verstandelijk en/of lichamelijke beperkingen en mensen uit de psychiatrie. Daarnaast heb ik een jaar in Amerika als coördinator in de zorg gewerkt en als leidinggevende in een multiculturele organisatie.

In 2018 ben ik gaan uitzoeken voor mezelf of ik uit de zorg wilde stappen en als videograaf wilde gaan werken. Na 3 maanden onderzoek in de commerciële sector wist ik zeker dat ik de zorg sector miste. En ben toen weer als ambulant begeleider gaan werken in de psychiatrie bij het RIBW. Mijn werk is leuk en interessant.

De inhoud van een Maatschappelijk werker (voor welke zorg sector je ook kiest) is heel interessant en divers. Je hebt met verschillende instanties en doelgroepen te maken, ieder met zijn eigen problematiek. En je kan vaak echt van betekenis zijn voor anderen.

Het lijkt me geweldig om mijn ervaring te delen en in beeld te brengen waardoor anderen geïnspireerd kunnen worden om ook voor dit vak te kiezen.

Een jaar lang elke 2 weken 1 Vlog, samen met Organisaties, Cliënten, Collega’s op zoek naar oplossingen en mogelijkheden. Een goed beeld van wat het werk inhoud. Situaties waar iedereen van kan leren, en samen over praten.

Ik heb een filmpje gemaakt om mijn idee uit te leggen.

Wat vindt de jury?

De maatschappelijke zorg beter in beeld brengen kan ook meer medewerkers hiernaartoe trekken.

Wil je alle vlogs van Nicky blijven volgen? Abonneer je dan op haar YouTube kanaal.