MIJN
BESTE

IDEE

Idee van Marli van der Donk
REA College (Pluryn)
Zorg eerst voor passie, dan voor anderen! 🙂

Ik ben van mening dat je het meest geprikkeld wordt door mensen die met passie hun werk doen. De één ervaart meer passie voor zijn werk dan de ander. Daar zit niet persé een goed of fout in, maar juist de mensen met passie zijn in staat om hun enthousiasme over te brengen op anderen. Pik deze mensen uit je team en laat ze als gastspreker hun verhaal vertellen op o.a. het voortgezet onderwijs Het voortgezet onderwijs is bij uitstek dé plek waar jongeren zoekend zijn naar een passende beroepsrichting. De ervaring leert dat beroepskeuzetesten vaak te abstract zijn. Juist persoonlijke verhalen uit eerste hand, die óók nog met enthousiasme overgebracht worden, kunnen aanstekelijk werken. Naast het voortgezet onderwijs zijn ook de MBO en HBO-scholen geschikt om mensen te bereiken die twijfelen over een keuze en soms net dat extra zetje nodig hebben. Wat het beeld nog completer maakt is om een cliënt uit te nodigen die kan vertellen over hoe waardevol het werk in de zorg is en wat dit voor hem of haar betekent.


Ook zou het fijn zijn dat er meer mogelijkheden zijn om een kijkje in de keuken te nemen. Vanuit mijn werk als trainer van de TalentenExpeditie merk ik vaak dat het lastig is om met deelnemers een kijkje te nemen bij zorginstellingen en bijvoorbeeld te praten met bewoners. Vaak lopen we tegen de privacywet aan, waardoor het niet altijd mogelijk is om in een zorginstelling mee te kijken. Dit is natuurlijk begrijpelijk; bewoners zitten niet altijd te wachten op ‘vreemde’ mensen die in hun privésfeer komen. Toch is het wel aan te raden dat zorginstellingen gaan onderzoeken hoe ze meer mogelijkheden kunnen bieden om mensen bijvoorbeeld een dagdeel te laten meelopen zodat ze kunnen ervaren wat het werken in de zorg inhoudt.


En als mensen eenmaal hebben gekozen voor de zorg, dan is het wenselijk dat de continuïteit kan worden gewaarborgd. Dit betekent aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waardoor je personeel wellicht langer blijft. Ook is het van belang om zo min mogelijk gebruik te maken van een flexpoule. Vooral in de zorg is dit funest voor het opbouwen van een band met cliënten en de kwaliteit van zorg. Het veroorzaakt met name onrust, al die nieuwe gezichten, voor zowel het personeel als de cliënten.


Ik ben van mening dat hetgeen hierboven staat beschreven kan bijdragen aan het enthousiasmeren en werven van potentiële nieuwe medewerkers. Ook draagt dit mijn inziens bij aan een duurzame arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer!