MIJN
BESTE

IDEE

Idee van Sabine Obermayr- Adamzek
STMG
Workshop: Onderzoek & ervaar jouw werkplezier
Workshop: Onderzoek & ervaar jouw werkplezier

Plezier in het werk is het belangrijkste instrument om ziekteverzuim te verlagen. Mensen die hun werk leuk vinden herstellen sneller, blijven langer in dienst en werven actief collega’s! Met een klein budget kunnen we niet de organisatie van de zorg veranderen maar we kunnen er wel voor zorgen dat mensen zelf meer werkplezier gaan ervaren, beter weten wat hen nu echt plezier geeft en daardoor langer inzetbaar blijven. In de dagelijkse drukte raakt dat vaak wat ondergesneeuwd.

De workshop meer werkplezier is een kleine workshop van ongeveer 2,5 uur. Per keer kunnen er tussen de 4 en 100 personen deelnemen. Tijdens de workshop werken we vanuit de methode systemische opstellingen: een aanpak die is ontwikkeld vanuit familiesopstellingen en systeem therapie. Ik, Sabine Obermayr-Adamzek begeleid al meer dan twintig jaar systemische opstellingen en het verrast me steeds opnieuw hoe je in korte tijd efficiënt inzicht krijgt in onderliggende motieven. In 2019 heb ik deze specifieke workshop “Meer werkplezier, liefde voor je werk” gegeven op het “Werk is liefde festival” in Doetinchem.

Deze workshop is snel, efficiënt en effectief, en heeft meteen resultaat. De organisatie krijgt meer inzicht in waar het werkplezier van de medewerkers precies ligt en kan er zo aan bijdragen dat het werkplezier groter wordt.

Het resultaat van de workshop is dat deelnemers hun eigen werkplezier weer zien en herkennen. Door de workshop genieten mensen weer van hun werk en besteden ze meer tijd aan de dingen die ze echt belangrijk vinden. Het plezier komt terug, of neemt toe. De winst voor de medewerker is: echt contact met je eigen werkplezier!.

De workshop is zeer laagdrempelig en vraagt geen enkele voorkennis. Is geschikt voor medewerkers van alle leeftijden voor elk opleidingsniveau. Wel moet de workshop door een ervaren opsteller gegeven worden: een enkele keer komen er heftige gevoelens of herinneringen boven bij een deelnemer. Dat moet dan zorgvuldig en professioneel worden begeleid. Uiteraard kan de workshop ook worden gegeven bij andere instellingen in de zorg. De workshop is schaalbaar wat betreft het aantal deelnemers.

Het programma van de workshop

Introductie: Korte overzicht wat we in de workshop gaan doen.

Begin: Inventarisatie: In tweetallen stel je elkaar de volgende vragen:

Hoe zou jij je liefde voor je werk omschrijven? Iedereen heeft liefde voor haar of zijn werk, anders zou je niet doen, wat je doet. Vaak wordt je hierdoor als medewerker gelukkig, ervaar je plezier in je werk, soms ook niet.

Wat is precies jouw werkplezier ?

  • Misschien dragen de materialen of producten waarmee je werkt bij aan je werkplezier, je voelt je gelukkig omdat je hart naar de locatie waar je werkt, uitgaat.

  • Je haalt plezier uit het feit, dat jij je collega's leuk vindt en je wordt gelukkig van het team waar je onderdeel van voelt.

  • Je vindt het salaris fijn, dat je voor je werk ontvangt of je ben gehecht aan de status, die je werk je verleend en dat verhoogt je werkplezier.

  • Je kan niet wachten om je leerlingen of cliënten elke dag te ontmoeten, daar vindt jij je plezier in.

  • Je houdt vakinhoudelijk van de uitdagingen op je werk en dat is voor jouw je werkplezier.


En……………..plezier, dat ik niet voor jou kan bedenken, zie ook de lijst aan het einde van dit artikel

Zo zijn er zo veel verschillende werkplezieren omtrent werk als er mensen zijn.

Onderzoek & ervaar jouw werkplezier

In een laagdrempelige opstelling maken de deelnemers in twee- of drietallen letterlijk elkaars plezier voor hun werk zichtbaar. Je vraagt je partner(s) om representant te zijn voor jouw eigen werkplezier.

Je stelt jouw werkplezier op.

Je bevraagd jouw werkplezier :

  • Wat zou ervoor nodig zijn om jouw meer ruimte op mijn werk te geven?

  • Wat zou ik nog kunnen doen om jouw dagelijks aan mijn zijde te hebben?

  • Wat heb jij van mij nodig om nog meer aanwezig te zijn?


Op deze manier wordt werkplezier heel tastbaar: je kan het bevragen, onderzoeken wat ervoor nodig zou zijn om meer ruimte voor werkplezier op je werk in je huidige functie te maken, of je kan het werkplezier bevragen, wat het nog meer zou willen om je werkplezier echt een plek te geven in je huidige werkomgeving.

Winst voor jou: echt contact met je eigen werkplezier

Aan het einde van de workshop vullen deelnemers anoniem een matrix in, waar hun werkplezier precies ligt.

Winst voor de organisatie: Meer concreet inzicht in waarin het werkplezier van hun medewerkers ligt.

Uit onderzoek blijkt dat werkplezier ook zakelijk gezien van belang is: het zorgt voor minder ziekteverzuim, zie ook: https://www.ondernemenmetpersoneel.nl/motiveren/1192-5-manieren-om-werkplezier-te-vergroten.html.

Door de ervaringen in de workshop komen medewerkers in contact met hun eigen werkplezier en dat van hun collega’s. Dat draagt ertoe bij, dat in teams meer onderlinge verbondenheid ervaren wordt. Zo breng je een dialoog op gang over werkplezier, dat in de wandelgangen voortgezet wordt.