MIJN
BESTE

IDEE

Idee van Marvin Holwijn
Pluryn
Extra tijdelijk contract naast vast dienstverband
Idee is om mensen die vast in dienst zijn aan te bieden om onder de vlag van het flexbureau de komende 2jr (vanaf 2020 tot 2022 dit kan juridisch gezien ook en zal veel kosten kunnen beperken) extra te laten werken binnen Intermetzo & Pluryn. Mensen hebben dan een extra tijdelijk contract van een jaar. Het zou de kosten aan menig uitzendkrachten reduceren en veel wegnemen want wij kennen de werkgever en locaties groepen problematiek collega’s beter etc? Tevens behoud men het werk plezier omdat je ook andere locaties ziet binnen Pluryn en Intermetzo. (overal in de zorg lijkt mij!?)
We kunnen daarmee ook veel van elkaar leren en elkaar. 2 voor de prijs van 1 het bied niets anders dan voordelen. (dus nogmaals mensen met een contract voor onbpl. Tijd kunnen dit welwillend op 0 uren basis extra doen voor de organisatie)

Dit heeft weinig uitwerking nodig meer een fiat!
Ik weet uit ervaring dat er meer dan genoeg mensen zijn die bereid zijn dit te doen!
Benoem even wat passende zaken: jaar cijfers positief beïnvloeden een beloning ontvangen probleem erkennen goed personeel erkennen en tegemoet komen minder ziekmeldingen mee laten denken kosten drukken mee bewegen met het huidige klimaat uitzendbureaus uitsluiten Werkplezier gaat omhoog uitdaging is terug leerzaam flexibel enz!?