MIJN
BESTE

IDEE

Idee van Erica Stoffelsen
Stichting Careander
Geef Stichting Careander de 5!
Wooncentrum Brederostaete Harderwijk is onderdeel van de Stichting Careander, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Binnen de Stichting Careander is locatie Brederostaete Harderwijk licentiehouder van de Geef-me-de-5-methode. Dit is een praktische methodiek in de omgang met autisme. Onze ervaring is dat de Geef-me-de-5 methode bijdraagt aan het vergroten van het welzijn van de cliënt en aansluit bij de ontwikkeling van hun talent. De resultaten zijn positief en dragen bij aan het vergroten van ons werkplezier. 

Onze collega Charlotte Geluk heeft voor haar opleiding HBO Social Work onderzoek gedaan naar de effecten van deze methode. De methode vraagt een geheel andere manier van kijken en de uitslag van het onderzoek is een bevestiging van onze positieve bevindingen in het dagelijks werk. 

Wij pleiten voor financiering van de Geef-me-de-5 methode op meerdere locaties van onze organisatie.

#IKWEETRAAT kan op deze manier een startpunt zijn en een financiële steun in de rug om Geef-me-de-5 trainingen ook binnen andere teams mogelijk te maken. 

Bijgevoegde afbeelding sluit aan op het basisprincipe van de Geef-me-de-5 methode. Het is de naam van de dagbesteding binnen ons wooncentrum.