MIJN
BESTE

IDEE

Idee van Kelly Hemmink
JADOS
Teambuilding
Het klinkt gek, maar een van de grootste dingen waar mensen spijt van hebben als ze op hun sterfbed liggen is dat ze niet genoeg tijd met hun dierbaren hebben doorgebracht. (https://www.ted.com/talks/jane_mcgonigal_the_game_that_can_give_you_10_extra_years_of_life/transcript)

Dit probleem is tegenwoordig steeds makkelijker op te lossen door computer/bord/kaartspelletjes. Door meer spelletjes met familie en vrienden te doen is er meer sociaal contact en verbeterd je kwaliteit van leven. Dit kan ook worden doorgetrokken naar de werkvloer: Spelletjes spelen met je collega's verlicht de druk en verhoogt de sfeer. En je leert je collega's op een andere manier kennen dan dat je daarvoor deed. Je verhoogt dus niet alleen je eigen kwaliteit van leven, maar ook de kwaliteit (en plezier!) van werken. En je kan andere mensen pas echt goed helpen als je zelf optimaal functioneert.

Het idee wat ik eigenlijk op elke werkvloer wil zien: Een bord/kaartspellenkast in een pauzeruimte die groot genoeg is om deze hierin te kunnen spelen. Vervolgens minimaal 1x per week met collega's een extra pauze om de werkdruk te verlagen en het werkplezier te verhogen. De 1x per week kan natuurlijk worden aangepast naar 1x per dag een kwartier of een half uur. Het ligt er maar net aan wat bij jou werkplek past. Het kan ook heel simpel worden ingevoerd door tijdens de pauze een spelletje te spelen. Speel een keer Uno, Yatzee, steen papier schaar of als het NSFW mag zijn: Cards against humanity, omdat zelfs de grootste mensenliefhebbers een donkere kant hebben ;P