MIJN
BESTE

IDEE

Idee van erika Bekema
Zorggroep Noord- West Veluwe
Personeels vereniging.
Wij hebben binnen de Organisatie/ Verpleeghuis de Schauw geen personeel `s vereniging.

Het lijkt mij erg leuk dit op te zetten met wat collega`s.

Elke maand een activiteit waardoor je je per mail kan opgeven. Er wordt dan bruto een bedrag van je salaris ingehouden. Denk aan 5 euro bijv. Elke maand. Voorwaarde om het door te laten gaan is dan wel een minimaal aantal deelnemers.

Denk aan karten, avondje bioscoop. een etentje, paintball, escape room, kook workshop, of simpel ergs lunchen of een bakkie koffie doen.

Ik denk dat de sfeer dan binnen het huis/organisatie een stuk gezelliger word, je leert elkaar beter kennen, hebt daardoor meer voor elkaar over, bent dan misschien meer bereid voor elkaar te werken bij ziekte. Zowiezo word er weinig voor het (lang werkend) personeel gedaan.

Hoe leuk is het om blijk van waardering te krijgen van je werkgever, denk aan iets kleins met Valentijnsdag, een paasbrood met pasen, een kerst stol met de kerst. Met sinterklaas een feest per locatie waarbij een sint en pieten aanwezig zijn, voor de kinderen van collega's met daarbij een klein kadootje. Kortom meer investeren in het personeel, zodat de zorggroep aantrekkelijk word om voor te werken.

En niet enkel met de dag van de verpleging een kadootje waar je weinig tot niks aan hebt.

 

Erika Bekema

Woning Alexia, De Schauw