MIJN
BESTE

IDEE

Idee van Rian van de Pol
Careander
Preboarding, onboarding en prelude
Preboarding, Onboarding en Prelude is voor nieuwe medewerkers zodat ze snel productief kunnen zijn en dat ze zich welkom voelen binnen de organisatie.

Preboarding  het moment voor het tekenen van het arbeidscontract en de daadwerkelijke start binnen de organisatie. Hierbij gebruik maken van een onboarding app waarin alles te vinden is over het aanbiedingsgesprek en heldere uitleg over de arbeidsvoorwaarden, ook kunnen ze zien met wie ze het gesprek hebben om zo goed voorbereid het gesprek in te gaan.

Onboarding, het moment van het tekenen tot aan de daadwerkelijke start hierbij ontvangen ze een welkomsttas met daarin een cadeautje vanuit een dagbesteding, Careander artikelen zoals een pen, notitieblok, informatie en toegang tot Intranet en in de onboarding app meer informatie zoals de introductie voor nieuwe medewerkers (deze op zeer korte termijn inplannen),  de visie en missie en gedoseerd informatie over  Ess (roostersysteem), You force(declaraties en loonstroken) en de organisatie in het hoofdkantoor met de verschillende afdelingen en de OR.

Prelude :De eerste start dag/week is een introductie met een buddy, die de komende tijd het aanspreekpunt blijft voor deze nieuwe medewerker, en die meekijkt of alle systemen werken en worden begrepen en meeloopt in de locatie/team om kennis te maken met de cliënten en medewerkers en de diverse voorraadbeheer en werkwijze in een locatie/afdeling. Ook vinden er tussenevaluaties tussen hen plaats en wat het beeld is van de organisatie en waar nog hiaten zitten en na 30 dagen een eindevaluatie om te komen tot een tevreden medewerker die de weg weet binnen de organisatie/locatie.

Dit is al een bestaande werkwijze binnen enkele organisaties maar nog niet overal bekend en het zou standaard in iedere organisatie zo geregeld moeten zijn.