MIJN
BESTE

IDEE

Idee van Gijsbert van den Brink
Zorggroep Noordwest Veluwe
Hoe houd ik de oudere werknemers binnen de organisatie?
De vraag is: Hoe houd ik oudere werknemers betrokken en werkzaam binnen de organisatie?

Het probleem is dat oudere werknemers volle werkdagen/werkweken niet trekken. Men komt in een negatief spiraal terecht waardoor men het liefst met 59 jaar wil gaan stoppen, terwijl ze nog door moeten tot 66/67
Het andere probleem is dat we weinig jongeren zien kiezen voor de zorg.
De kunst is om de oudere bij je organisatie te houden, zodat daarmee de druk op de vraag naar jongeren, enigszins kan afnemen.

Een ander probleem is dat ouderen afhaken vanwege het vele overdragen, en de daarbij opdoemend automatiserings methode van overdragen. Daarnaast om elk dingetje moet er vergaderd worden.

Het voordeel dat een organisatie veel ouderen in dienst heeft is, dat zij veel kennis hebben op het gebied van verzorging, maar ook dat zij veel kennis hebben over lokale zaken + de bij behorende families

Daarom pleit ik ervoor om zoveel mogelijk maximaal te investeren om de oudere werknemer in dienst te houden, zodanig dat zij graag (!!) tot hun 67ste willen blijven werken.
Hoe doen we dat? Maak woningen/afdelingen bestendig, waar heel goed de oudere werknemer zorg kan bieden. Zet daarnaast een jonge verpleegkundige, die de eindregie heeft, en ook daarbij een jongere voor de administratie van een afdeling. Dat betekend dat de ouderen de info aanleveren, zodat de jongeren daarmee verder kunnen werken, en verwerken in digitale systemen. Ik zie voor me dat we een afdeling hebben waar 15 ouderen werken, en 2 jongeren.
Wel erbij gezegd hebbend dat de oudere wel de benodigde basis diploma's hebben om te kunnen verzorgen. Geef de oudere volop de ruimte om voldoende te genieten van vrije uren/dagen. Als organisatie zouden we hen nog meer moeten geven als dat de CAO aangeeft.

Met vriendelijke groet,
Gijsbert van den Brink, Technische Dienst, 46 jaar: nog heel jong dus!