MIJN
BESTE

IDEE

Idee van Robin Antink
Pluryn
Invalpool voor ZZP’ers uit dezelfde instelling
Mijn verbetervoorstel is om werknemers die als ZZP'er aan de slag te gaan te behouden voor de werkgever door middel van een invalpool. Dat wit zeggen; binnen die zorginstelling is er een invalpool voor ZZP'ers die bekend zijn binnen de zorginstelling. Diensten die open staan en niet ingevuld kunnen worden door werknemers in loondienst kunnen op deze manier opgevangen worden door (bekende) ZZP'ers.

Het gebeurd nu nog te veel, doordat er een tekort aan personeel is, dat er vele onbekende ZZP'ers aan het werk zijn binnen een zorginstelling. En dat is opmerkelijk aangezien er ook eigen werknemers zijn die elders werken als ZZP'ers!
Door deze ZZP'ers te behouden voor de eigen zorginstelling zal het aantal onbekende ZZP'ers dalen en daardoor de kwaliteit van ingehuurde krachten omhoog gaan.

De continuïteit op de woongroepen blijft zo gewaarborgd omdat er minder verschillende krachten op de groepen staan. Dat zorgt weer voor minder werkdruk bij werknemers in loondienst omdat de bekende ZZP'ers hun taken kunnen blijven uitoefenen die ze eerst ook hadden toen ze nog in loondienst waren. Plus als team ben je dusdanig op elkaar ingespeeld dat je niet elke keer kennis moet maken met een nieuwe gezicht. Dat zorgt voor meer plezier in het werk.