Maasstad voedt beweging

Idee van Maaike Wassink, Maasstad Ziekenhuis

De zorgverlening anders organiseren om de patiënt heen: een meer coachende rol

De mentale en fysieke werkbelasting van de zorgverleners is te hoog. Dit moet anders!
Wij willen dat de zorg niet langer rondom het bed georganiseerd wordt. De zorg kan beter voor zowel patiënten als zorgverleners. Een betere mentale gezondheidstoestand en fysieke fitheid betekent minder absolute werkdruk voor de zorgverleners. Een cultuuromslag is nodig. Wij ontwikkelen een nieuwe strategie waarin de zorgverleners langer met plezier en op een verantwoorde manier hun werk kunnen doen. Wij willen zorgverleners opleiden om een meer coachende rol aan te nemen en de patiënt te stimuleren actiever te zijn in zijn eigen herstel. Daarbij zijn onder andere faciliteiten rondom bewegen en voeding essentieel, maar ook voorlichting voor zowel zorgverleners als patiënt.

Stem daarom op Maasstad voedt beweging!