Kans in de zorg met behoud uitkering

 

Idee van Aroena (roepnaam Cynthia) Bonarsi van Humanitas

 

Mensen met een uitkering een kans aanbieden in de zorg. Dit met 6 maanden behoud van je uitkering, stage komen lopen met daarbij een kans op een opleiding verzorgende ig en uiteindelijk vaste aanstelling.

Mijn idee komt vanuit mijn ervaring die ik heb gehad!

Ik ben alleenstaande moeder met 1 zoon, had een uitkering en na een tijdje was ik het zat en zag de muren op me afkomen. Toen las ik een artikel van een verpleeghuis dat ze met een concept waren gekomen om mensen die nog niet weten wat ze willen een kans aan te bieden in de zorg. Dit met 6 maanden behoud van je uitkering stage te komen lopen met daarbij een kans op een opleiding verzorgende ig en uiteindelijk vaste aanstelling.
Het klonk super interessant voor mij, had geen enkele ervaring, alleen dat mijn moeder en zus wel bekend waren in de zorg. Heb me aangemeld voor dit concept en werd daadstagiaire (zo werden wij genoemd) kracht bij daad voegen.

Uiteraard kreeg je 6 maanden 1 x in de week scholing om je voorkennis van de opleiding te proeven en te ervaren of je dit zelf ook wel kan en wilt en 3 dagen praktijk in het verpleeghuis. Indien je het leuk vond kon je na 6 maanden starten met de officiele bbl-opleiding.
Dit was zowel voor het verpleeghuis en voor mij en de uitkering die ik had een win-win situatie. Een kans op een opleiding en een baan en voor een verpleeghuis een medewerker erbij die het leuk vind en voor de uitkering de mogelijkheid dat het uiteindelijk beëindigd wordt.
Zo dus dan werd ik dus een daad-stagiaire en na 6 maanden deed ik de opleiding verzorgende vig. Deze heb ik behaald en werk nu al 11 jaar in de zorg. Werk nu in Humanitas Akropolis e ben ook inmiddels GVP (gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie).

Voordelen op een rijtje:
– Je leidt jonge moeders of jonge meiden/heren enthousiast efficiënter aan het werk te gaan door ze een opleiding en baangarantie aan te bieden.
Zij voegen kracht bij hun daad omdat ze er degelijk worden getoetst en geschoold en komen ook zo hun zelf tegen om verantwoording te dragen om zorg behoeftigen te helpen.
– Verpleeghuis krijgt enthousiaste medewerkers en biedt ze de mogelijkheid om professioneel te werk te gaan en efficiënter op te leiden volgens regels/protocollen van de instelling.
– Uitkeringen instanties biedt ze de kans in de arbeidsmarkt en de mogelijkheid om te oriënteren of het wat voor hun is met de zekerheid tot baangarantie.
– Het is tot 3 x toe een win-win situatie voor alle partijen!